sobota 5. dubna 2014

Oblíbenci za Leden / January Favourites


Po delší době trochu normálnější, vykecávací článek.

Asi si říkáte kde jsou oblíbenci za měsíc - říjen až prosinec ... no ty nejsou a ani nebudou .
Sice jsem si to psala, ale do starého notebooku a ten se mi pokazil někdy těsně před Vánoci a jelikož mám teď noví tak ten starý neřeším. A sice si matně pamatuji co jsem kde měla, ale i tak si nechci vymýšlet, takže proto rovnou skáču na lednové oblíbence.


1.PRODUKT

Essence - vůně Like a girls' night

Teď jsem se dlouho když jsem šla ven, voňala jen Playboy - Play It Lovely  a říkala jsem si že to chce změnu, tak jsem se trošku probrala voňavkami, které mám doma.
A po prvním stříknutí jsem se do ní úplně zamilovala. Líbí se mi že když si ji ráno stříknu na šálu / ruku  a odpoledne si přivoním pořád ji tak krásně cítím :D
A jelikož vůbec neumím popisovat vůně tak se mrkněte  →  tady  a tam je to všechno hezky popsané :D



2. FILM / SERIÁL

Pitch Perfect 

Tenhle film fakt miluju :D  Už jsem ho sice viděla X krát, anglicky / anglicky s titulky, ale pořád mě moc baví :))





3. PÍSNIČKA

Charlie Straight - Crush on a Hooligan

Poslední song od Charlie Straight :'( 

Naprosto výborný song, sice si vzpomínám že ze začátku mě moc nezaujal, ale pak mě děsně chytl :)

Nevím proč mi sem nešel vložit oficiální klip takže toto video je jen písnička, videoklip najdete tady



P.S. Vím, že jsem na začátku psala, že se nebudu vracet ke starým oblíbencům, ale kdybych sem nedala jednu písničku tak to bych si asi fakt neodpustila . Je to písnička od Davida Deyla - Snům se neubráním která mě nejvíc chytla v prosinci :)
Té jsem dlouho nemohla přijít na chuť párkrát ji sice slyšela na Óčku, ale moc mě nebrala. A potom jsem ji slyšela myslím v nějaké hitparádě,  A pak mi další den hrála v hlavě a byla to láska :D 


4. ČLÁNEK / BLOG


Nejdřív jsem chtěla napsat, že už si nevzpomínám, ale pak jsem si vzpomněla. :D

Jedním z mích oblíbených článků, který jsem četla v lednu je překvapivě od Romanky Schichové :)
Je to článek, kde píše o jedním ze svých Vánočních dárků - o úžasném štěňátku Karlíkovi.
Článek se mi líbí taky proto, protože mě se buldočci nikdy moc nelíbily teď už ani nevím proč  :D  ale když jsem viděla toto štěňátko, tak nad ním se prostě nejde nerozplývat - ty očička, tlapičky oooh :D.


5. YOUTUBERKA / VIDEO

H&M Holiday - commercial



A teď se opět trochu vracím do prosince. Tuhle úžasnou reklamu jsem si totálně zamilovala hlavně v prosinci, ale líbí se mi furt a i v lednu jsem si ji ráda pustila i když bylo už po svátcích. Tahle reklama je prostě dokonalá - ta hudba :)  A i když před  Vánocemi je to vždycky šílený stres - dárky, vaření, pečení, uklízení - tak z této reklamy na mě dýchá taková pohoda :)
Jen mě mrzí, že v televizi se tahle reklama objevovala jen málo nebo že bych se tak málo dívala na TV ?? :D a vždycky jen rozkouskovaná - teda aspoň myslím že jsem ji nikdy neviděla celou :) 

P.S. hned na první pohled jsem se zamilovala do těch červených šatů :)


 6. JÍDLO / PITÍ

Arašídy


Jediná věc nad kterou jsem nepřemýšlela ani sekundu - Arašídy. Už dlouho jsem na ně měla chuť a od prosince jsem konečně měla dost příležitostí je jíst. - z mikulášských balíčků se místo čokolády první ztratily arašídy, když jsem šla do Tesca místo sladkostí jsem si koupila na váhu arašídy :D a i teď když to píšu bych si je s chutí dala. Tak mě mrzí že jsem si nestihla koupit takový ten velký pytlík. :((
Jo a taky mě štve, že když byl v Lidlu americký týden tak jsem nestihla ani jedno arašídové máslo :(

CO JSEM ZKUSILA 

Poslední dobou se mamce hrozně začala líbit polská kuchyně a občas z ní něco uvařila. No já jsem to většinou jen ochutnala, nebo vůbec nejedla, protože když si to představím - hodně smetany, bramborový škrob, kopr, řepa  tak to moje chuťové buňky nechává celkem chladné. 
A už párkrát si připravila jablečné placičky, a já jsem vždycky odmítla sice na jablku a těstu řekla bych že na lívance nic špatného není, ale to už tak ze zvyku.  Ale jednou jsem přece jen neodolala a zkusila jsem jednu sice studenou, ale byla to láska na první ukousnutí :)) a abych si to ještě víc vylepšila nakrájeli jsem si k tomu jablko na měsíčky a na placky jsem si sypala skořicový cukr - no prostě dobrota. 
Když o tom tak píšu tak na ně dostávám šílenou chuť - tak že bych mamku překecala aby jsme je zítra udělaly ?? A že bych si rovnou zapsala i recept :) 


fotka z mého instagramu, je to fotka kdy jsem se do těchto placiček poprvé zamilovala, tohle byla myslím tak čtvrtá nebo pátá a měla jsem docela problém se odtrhnout abych aspoň kousek vyfotila :)

A když už jsme u toho instagramu tak fotka jednoho mého oběda - poprvé jsem zkusila lososa a zajímavé bylo že dostatečně sytá jsem byla už po tom prvním čtverečku. Ale pak jsem mamce dala půlku z toho druhého - ona si na oběd dala něco jiného a pak mi na talířku zbyla ta druhá půlka, a bylo mi ji líto tak jsem snědla i tu - a když to porovnám s pangasiusem tak na to abych byla sytá tak musím sníst aspoň 2 větší kousky.  



Tak to je pro dnešní večer vše a já jsem ráda, že jsem konečně tento článek dopsala, a taky že jsem se po dlouhé době dostala k psaní blogu . I když přiznávám se že půlku článku už jsem měla připravenou nějakou dobu, jen jsem prostě fakt neměla čas ho dopsat a ani napsat jiné články. :( 


3 komentáře:

  1. Jeee, Pitch Perfect miluju!:D Fat Amy je asi tak nejlepší role, jako jsem kdy viděla!:D:)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky!!! Jsem ráda, že jsem tě našla. Protože ti chci říct. že mám nový blog.

    www.blogbycathy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat